středa 16. května 2012

Vepřové medailonky s okurkou

Jednoduché jídlo, kde hlavní roli hrají dobře zvolené suroviny. Určitě doporučuji, nevynechat citron, kterým si ve finále můžete maso pokapat. Budete mile překvapeni.


Co budeme potřebovat?
  •  4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce tmavého třtinového cukru
  • 4 stroužky česneku, prolisovaného
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička drceného pepře
  • vepřové medailonky
  • 1 okurka
  • citron k podávání
  • sůl
Postup:
Sójovou omáčku, třtinový cukr, česnek, pepř a olej smícháme. Do marinády naložíme medailonky a necháme 10 minut odležet. Pak maso zprudka opečeme z každé strany 4 - 5 minut.
Mezitím si oloupeme okurku a nakrájíme na špalíčky a lehce osolíme.

Medailonky podáváme s okurkou, kouskem citrónu a velkým jedlíkům přidáme ještě šťouchané brambory.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!