Člověk si občas musí dopřát něco dobrého a aby to bylo aspoň trochu zdravé, je dobré to s něčím nakombinovat. A tak vznikly tyto hamburgery.
Co budeme potřebovat?
- 4 hamburgerové housky
- 500g hovězího masa, pomletého
- plátky sýra
- lístky baby špenátu a rukoly
- 1 malá cibule
- 1 rajče
- hořčice
- kečup
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup:
Mleté maso si osolíme, opepříme a vytvoříme z něj hamburgery, které si na rozpáleném oleji z obou dvou stran osmažíme. Hamburgery je dobré udělat trochu větší než je houska, protože se při smažení trochu zmenší. Ke konci poklademe každý hamburger plátky sýru a necháme roztéct. Hamburgerové housky si rozkrojíme, mírně nahřejeme v troubě a pak jednu půlku potřeme hořčicí a druhou kečupem. Na spodní díly poklademe špenát, rukolu, na kolečka nakrájenou cibuli a plátek rajčete. Na takto nachystanou půlku položíme maso a přiklopíme druhou půlkou housky. Podáváme ihned, dokud je maso teplé.
Rychlé a chutné jídlo a díky zvoleným surovinám ani ne tak nezdravé.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!