pondělí 7. května 2012

Hamburger s čerstvými lístky

Člověk si občas musí dopřát něco dobrého a aby to bylo aspoň trochu zdravé, je dobré to s něčím nakombinovat. A tak vznikly tyto hamburgery.

Co budeme potřebovat?
  • 4 hamburgerové housky
  • 500g hovězího masa, pomletého
  • plátky sýra
  • lístky baby špenátu a rukoly
  • 1 malá cibule
  • 1 rajče
  • hořčice
  • kečup
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
Postup:
Mleté maso si osolíme, opepříme a vytvoříme z něj hamburgery, které si na rozpáleném oleji z obou dvou stran osmažíme. Hamburgery je dobré udělat trochu větší než je houska, protože se při smažení trochu zmenší. Ke konci poklademe každý hamburger plátky sýru a necháme roztéct. Hamburgerové housky si rozkrojíme, mírně nahřejeme v troubě a pak jednu půlku potřeme hořčicí a druhou kečupem. Na spodní díly poklademe špenát, rukolu, na kolečka nakrájenou cibuli a plátek rajčete. Na takto nachystanou půlku položíme maso a přiklopíme druhou půlkou housky. Podáváme ihned, dokud je maso teplé.

Rychlé a chutné jídlo a díky zvoleným surovinám ani ne tak nezdravé.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!