sobota 19. května 2012

Barbecue žebírka

Nevím jak vy, ale já zbožňuji žebírka. Ane nevím jestli je to kvůli masu, nebo kvůli tomu, že můžu obírat kosti :-) A tak jsem se rozhodla že vám dnes přidám recept na jedny z mých oblíbených.
Co budeme potřebovat?
  •  vepřová žebra (1 - 2kg podle jedlíků)
  • 4 lžíce barbecue omáčky (lze koupit skoro v každém obchodě)
  • med
  • sůl
Postup:
Žebírka si omyjeme, osušíme, osolíme, ze všech stran potřeme barbecue omáčkoua  vložíme do pekáčku. Na žebírka pak dáme asi 3 lžíce medu a podlijeme 1 dcl vody. Maso pečeme na 180°C přibližně 60minut a během pečení poléváme výpekem.

Výborné žebírka si můžete vychutnat jen s pečivem, nebo bramborami. Já si je ještě ráda dávám s domácí tatarkou ze zakysané smetany.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!