úterý 8. května 2012

Vepřová minisekaná

Máte rádi sekanou ale občas se vám stává, že při krájení se vám rozpadá? Vyřešte to tak jako já. Udělejte každému jednu minisekanou a ať si ji nakrájí na talíří každý sám.

Co budeme potřebovat?
  •  2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nasekaná na jemno
  • 1 mrkev nastrouhaná na jemno
  • 50 strouhanky
  • 175 ml rajčatového pyré
  • 2 lžičky worchesterové omáčky
  • 1 vejce
  • 500g mletého vepřového masa
  • tymián
  • rajče
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • pepř
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Lžíci oleje rozpálíme na pánvi a osmažíme na ni cibulku a mrkev, které po 5 minutách přendáme do mísy. Přidáme k cibuli a mrkvi strouhanku, maso, vejce, 5 lžice rajčatového pyré, worchesterovou omáčku, vajíčko a lžíci tymiánu. Osolíme, opepříme a promícháme. 1 lžíci oleje si vymažeme zapékací mísu do které pomoci nějaké formičky, například hrníčku, vytvoříme z masové směsy minisekané. Podlijeme 1dcl vody. Každou sekanou potřeme zbylým rajčatovým pyré a pak na ně dáme kousek rajčete, posypeme solí, pepřem, cukrem a tymiánem. Dáme péct na 50 minut.

Minisekanou podáváme s bramborovou kaší a spařenými zelenými fazolkami.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!