sobota 26. května 2012

Brambory s mrkví a pórkem

Občas, když mám velkou chuť na něco zeleninového, ale salát ani syrová zelenina to není, tak si uvařím tuhle směs. Je to výborná rychlovka, která zasytí a v chladných dnech zahřeje.

Co budeme potřebovat?
  • 1l hovězího vývaru
  • 500g brambor
  • 2 velké mrkve
  • 1 bobkový list
  • 1 hřebíček
  • 2ks pórku
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • čerstvá petrželka
  • 2 polévkové lžíce kysané smetany
Postup:
Brambory a mrkev si omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do hrnce k hovězímu vývaru. Přidáme hřebíček, bobkový list a povaříme asi 10 minut. Mezitím si omyjeme pórek a nakrájíme ho na kolečka. Pak jej přidáme k zelenině a vaříme dalších 5 minut. Do hrnečku si dáme trochu vývaru, přidáme kysanou smetanu, rozmícháme a přidáme k zelenině. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 

Zeleninu podáváme posypanou petrželkou.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!