Segedínský guláš máme doma moc rádi. Je výborný a přitom hrozně jednoduchý a rychlý. A tak vám přináším jeden z mnoha receptů na to, jak si jej připravit.
Co budeme potřebovat?
- 2 cibule
- 1 polévková lžíce sladké červené papriky
- 500g vepřové plece
- 1 lžička kmínu
- sůl
- pepř
- 500g kysaného zelí
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce oleje
Postup:
Na rozpáleném oleji si necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Pak zasypeme červenou paprikou, přidáme na kousky nakrájené maso, kmín, špetku soli a pepře a vše promícháme a krátce orestujeme.
Takto připravené maso zalijeme asi 0,5l vody a necháme dusit pod pokličkou do poloměkka. Pak přidáme kysané zelí a vaříme, dokud maso není úplně měkké.
Nakonec si segedín zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v 1dcl vody a necháme provařit za stálého míchání 10 minut. Nakonec můžete dochutit dle vlastní chuti solí, pepřem nebo cukrem, pokud se vám bude guláš zdát přílis kyselý.
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!