pátek 4. května 2012

Segedínský guláš

Segedínský guláš máme doma moc rádi. Je výborný a přitom hrozně jednoduchý a rychlý. A tak vám přináším jeden z mnoha receptů na to, jak si jej připravit.

Co budeme potřebovat?
  •  2 cibule
  • 1 polévková lžíce sladké červené papriky
  • 500g vepřové plece
  • 1 lžička kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 500g kysaného zelí
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
Postup:
Na rozpáleném oleji si necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Pak zasypeme červenou paprikou, přidáme na kousky nakrájené maso, kmín, špetku soli a pepře a vše promícháme a krátce orestujeme. 
Takto připravené maso zalijeme asi 0,5l vody a necháme dusit pod pokličkou do poloměkka. Pak přidáme kysané zelí a vaříme, dokud maso není úplně měkké. 
Nakonec si segedín zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v 1dcl vody a necháme provařit za stálého míchání  10 minut. Nakonec můžete dochutit dle vlastní chuti solí, pepřem nebo cukrem, pokud se vám bude guláš zdát přílis kyselý.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!