středa 30. května 2012

Tvarohový nákyp s jablkem

Taky máte rádi sladká jídla jako žemlova nebo rýžový nákyp? Jestli ano, tak vám přináším jedno ze sladkých, rychlých jídel, na kterém si pochutnáte. Já osobně, ačkoli tyto sladké jídla moc nemusím, občas je doma uvařím ke spokojenosti ostatních. A tak máte šanci získat recept i vy :-)

Co budeme potřebovat? (pro 1 až 2 osoby dle jedlíků)
  •  1 vejce
  • 40g cukru (cca 2 polévkové lžíce)
  • 200g tvarohu
  • trochu nastrouhané citronové kůry
  • 25g dětské krupice
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 1 jablko
Postup:
Vejce si rozšleháme do pěny s cukrem. Přidáme tvaroh, prášek do pečiva, citronovou kůru, krupici a dobře promícháme. Pak si nakrájíme jablko na tenké plátky, nebo jej nahrubo nastrouháme a zamícháme k tvarohu. Tvaroh s jablkem dáme do zapékací misky, kterou jsme si vymazali a dáme péct na 20 minut při 180°C .

Tvarohový nákyp si můžete ještě posypat při podávání cukrem a ozdobit ovocem.
Přeji dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!