neděle 1. ledna 2012

Vepřový guláš

Dnes mám pro vás rychlý, jednoduchý a přitom chutný vepřový guláš. 

Co budeme potřebovat? (na 4 porce)
asi 300-500g vepřového masa (podle jedlíků)
sladká červená paprika, sůl, sádlo, majoránka, hladká mouka, kmín
1 velká cibule, rajčatový protlak, 3 stroužky česneku

Postup:
V hrnci si rozpustíme asi lžíci sádla, na  kterém zpěníme 1/3 z cibule, kterou si nakrájíme nadrobno. Přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, přisypeme půl lžičky kmínu, 1-2 lžičky majoránky a 2 - 3 lžičky sladké papriky.
Necháme maso zatáhnout a podlijeme asi 1l vody - můžete podlít nejdříve 0,5l a potom postupně přilévat podle požadovaného množství guláše. Sladkou papriku nesmíme smažit dlouho, aby nám nezhořkla! 
Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme dusit přibližně 30minut. Po uplynutí doby přidáme 1-2 lžíce rajčatového protlaku a promícháme. Do hrnečku si odlijeme přibližně 1 - 2 naběračky guláše a necháme chvíli vychladnut. Do odlitého guláše vmícháme 2-3 lžíce hladké mouky. Až nemáme hrudky mouky, vylijeme obsah hrnečku zpět do zbytku guláše a promícháme. Nakonec prolisujeme česnek a necháme ještě asi 10minut provařit. Pokud se vám zdá maso ještě málo měkké, vařte déle.
Hotový guláš podáváme s houskovým knedlíkem a zbytkem cibule, kterou si nakrájíme na půlkolečka.
 Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!