středa 18. ledna 2012

Plněná sekaná

Sváteční, ale i běžný oběd. Záleží na vás při jaké příležitosti budete podávat tuhle vynikající sekanou, která ukrývá tajemství.

Co budeme potřebovat?
1pórek, 1starší rohlík, 1cibule,1stroužek česneku
2lžíce oleje, 1vejce, 500g mletého  masa, sůl, pepř
4lžíce zakysané smetany, 2 uvařená vejce, 100g slaniny na plátky
1plechovka rajčat, 1dcl vývaru, strouhanka

Postup: 
Pórek sloupneme, rozdělíme na listy a blanšírujeme ve slané vodě. Necháme pak pořádně okapat. Blanšírování znamená, že zeleninu ponoříme do horké osolené vody, asi 3minutky povaříme a pak v ledové vodě ochladíme. Zelenina neztratí barvu a tolik vitamínů.
       
 Rohlík nakrájíme na malé kousky, namočíme do vlažné vody a pak pořádně vymačkáme. Cibuli a česnek nasekáme a podusíme na oleji. Pak cibuli, česnek, 3lžíce strouhanky a rohlík přidáme k mletému masu. Vmícháme vejce, osolíme a opepříme. Z mletého masa uděláme placku, potřeme zakysanou smetanou a posypeme trochou pórku (nechejte si pórek ještě na obalení sekané). Pak poklademe vajíčka a maso zformujeme do tvaru sekané.
 Obalíme ji plátky anglické a listy pórku. Doporučuji si do pekáčku  nebo mísy nachystat plátky anglické a pórku, na to vložíte sekanou a pak plátky jednoduše přehnete přes sekanou. Do pekáčku nebo zapékací mísy vložíme sekanou a kolem rajčata z plechovky. Pečeme asi 90minut při 180°C. Během pečení postupně poléváme vývarem.
 Sekaná je výborná hlavně s bramborovou kaší, ale i na ni samotné si velmi pochutnáte.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!