pátek 20. ledna 2012

Vepřové dušené v kapustě

 Tohle jídlo může evokovat vzpomínky na školní jídelny, ale věřte, že když si jej připravíte doma, tak si pochutnáte.

Co budeme potřebovat?
400 g vepřového plecka, 1 cibule,
1 lžíce sádla, 2 stroužky česneku, hladká mouka,
pepř, sůl, 500 g kapusty, kmín

Postup:
Maso nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na sádle, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme půl lžičky kmínu a osmahneme na cibulce. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou.
 Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vroucí vodě a přidáme k masu společně s česnekem utřeným se solí. Jak správně spařit či blanšírovat zeleninu se můžete podívat zde. Za občasného míchání dusíme doměkka.
Hotovou kapustu můžete podávat s chlebem, bramborem či těstovinami.
Dobrou chuť!
Petra
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!