pátek 27. ledna 2012

Fazolová polévka

Výborná polévka, která zahřeje, zasytí a hlavně není náročná na přípravu.

Co budeme potřebovat?
červené fazole, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce sádla,
1/2 kelímku smetany, 1 mrkev, ocet, hladká mouka

Postup:
Přes noc si namočíme fazole do vody. V hrnci si na sádle osmažíme osolenou a opepřenou cibulku dozlatova a zaprášíme moukou a zalijeme postupně asi 2litry vody a pořádne promícháme. Fazole namočené z předchozího dne si scedíme, propereme a přidáme do hrnce. 
Oloupanou a na kousky nakrájenou mrkev dáme do hrnce a vše vaříme, dokud nám mrkev a fazole nezměknou. Nakonec přilijeme smetanu a dochutíme octem.
 Hotovou polévku podáváme s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!