sobota 21. ledna 2012

Netradiční svíčková

Taky máte rádi svíčkovou? Co ji zkusit trochu netradičně s kuřecími stehýnky? Tento jednoduchý a přitom opravdu chutný recept si oblíbíte i vy.

Co budeme potřebovat?
4kuřecí stehna, 2lžíce hladké mouky,
1 mražená zeleninová směs pod svíčkovou,1sterilovaná zelenina na svíčkovou (ve skleničce - Halali), 4bobkové listy,5kuliček nového koření, 8kuliček pepře, 1 cibule, 2 šlehačky, kousek špeku,máslo, mléko dle potřeby

Postup:
Stehna osolíme, prošpikujeme a vložíme do pekáče. Na másle neháme zesklovatět cibuli, přidáme obě zeleniny, koření a asi 5minut podusíme. Hotovou směs nalijeme do pekáče ke stehnům a necháme do druhého dne odležet.
 Před přípravou maso podlijeme. Dáme do trouby a pečeme doměkka (asi 60 - 90 minut na 180°C). Poté maso vyndáme z pekáče a odstraníme koření. Zeleninu rozmixujeme. K omáčce ze zeleniny přidáme šlehačky, do nichž jsme rozkvedlali mouku a povaříme. Můžeme ji zředit mlékem dle potřeby.
       
 Tuto vynikající svíčkovou podáváme s knedlíkem, citronem a brusinkami. Samozřejmě vám nebrání nic v tom, vyměnit kuřecí stehna za jakékoli jiné maso dle chuti.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!