sobota 7. ledna 2012

Bramborové knedlíky se zelím

Česká klasika, která nikdy neurazí a na které si pochutná téměř každý z nás. Bramborové knedlíky plněné uzeným masem podávané se zelím a restovanou cibulkou, to je náš první víkendový recept, který jste si sami odhlasovali co by hlavní jídlo.

Co budeme potřebovat?(asi na 15knedlíků)
600g vařených brambor, 150g hrubé mouky, 150g krupice
uzené maso (asi 200-300g), 1 vejce,1 lžička soli
1 kysané zelí, 7lžic cukru, olej, hladká mouka
2 cibule
Postup:
Do nastrouhaných brambor přidáme lžičku soli, vajíčko, mouku, krupičku a vše dobře prohněteme.
 Z připraveného těsta uděláme placičky, které naplníme uzeným masem, které si předtím  na kostičky nakrájené lehce osmahneme na horké pánvi. 
 Placičky zabalíme a vaříme v osolené vroucí vodě asi 12minut.
 Z oleje a hladké mouky si uděláme zásmažku, kterou zahustíme kysané zelí, které jsme promíchali se 7lžícemi cukru a dusili jsme jej půl hodiny pod pokličkou a pak nechali bez pokličky vyvařit přebytečnou vodu. Pokud je zelí na vás ještě kyselé, přidejte cukr dle chuti. Knedlíky podáváme s dušeným zelím a orestovanou cibulkou.
Dobrou chuť!
 Petra


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!