pondělí 23. ledna 2012

Rizoto s tofu

Zdravé, lehké, rychlé na přípravu a přitom opravdu chutné rizoto. Vyzkoušejte ho i vy.
Co budeme potřebovat?
1 menší pórek, 200g žampionů, 1 uzené tofu,
3lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, 160g rýže (za syrova)

Postup:
Rýži si uvaříme podle návodu na obalu. Tofu si nakrájíme na malé kostičky, omytý pórek na kolečka a žampiony na plátky. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a přidáme tofu, pórek a žampiony. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni, dokud nezměkne pórek. Nakonec smícháme s vařenou rýží.
Podáváme samotné, nebo můžete posypat trochou strouhaného sýra.
Dobrou chuť!
Petra

1 komentář:

  1. Bezvadný recept. Jednoduchý a velmi dobrý. Rizoto chutná krémově, i když v něm žádný krém není :-). Místo rýže by to bylo dobré i s pohankou nebo jáhly.

    OdpovědětVymazat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!