čtvrtek 5. ledna 2012

Tousty a salát

Rychlá večeře, svačina nebo i lahodná snídaně. Záleží na vás kdy si dáte tyhle výborné tousty se salátem.

Co budeme potřebovat?
tmavý toustový chleba, rajče, rajčatový protlak, čerstvou bazalku, sušenou bazalku, pršut, mozzarellu
zeleninu na salát (ledový salát, mrkev, rukola), hořčice, ocet, 2 stroužky česneku, cukr, olej, sůl, pepř

Postup:
Předehřejeme si troubu na 150°C. Na plech si vyskládáme krajíce tmavého toustového chleba. Každý toust potřebeme lžičkou protlaku, posypeme špetkou bazalky, položíme plátek pršutu, plátek rajčete a plátkem mozzarelly. Nakonec položíme lístek čerstvé bazalky. Takto připravené tousty dáme zapéct na 15 minut do trouby. 
Do mísy si nakrájíme salát, mrkev a přidáme rukolu. Zalijeme dresingem který si uděláme ze 4 lžic oleje, půl lžíce octa, špetky soli a pepře, lžíce cukru, 2 utřených stroužků česneku a 1 lžíce hořčice. Hotový dresing můžete dochutit dle vlastních chutí. Pokud se vám zdá například kyselý, přidejte cukr. Salát a dresing pořádně promícháme a dáme na 15 minut odležet do lednice.

 Tousty podáváme se salátem a věřte, že si opravdu pochutnáte.

 Dobrou chuť!
 Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!