středa 4. ledna 2012

Kuřecí polévka

Zbylo vám kuřecí  maso například z pečeného kuřete a nikdo už na něj nemá chuť? Nevadí, využijte ho a uvařte kuřecí polévku.
Co budeme potřebovat?
pečené kuřecí maso, mraženou zeleninu, sůl, pepř, petržel, nudle

Postup:
Do hrnce si nalijte asi litr vody, osolte 2 - 3 lžícemi soli (podle chuti) a přidejte 5 kuliček pepře. Přidejte natrhané pečené kuřecí maso (nebo nakrájené na kousky), přiveďte k varu a vařte asi 15minut. Pak přisypte mraženou zeleninu a vařte dalších 10 minut. Poté přidejte nudle, čerstvou petržel a vařte dle návodu na uvaření nudlí (přibližně 3-5 minut). Pak už stačí jen podávat. 
Pravý a poctivý kuřecí vývar polévka nenahradí, ale je to rychlý způsob jak si uvařit dobrou polévku a přitom ještě spotřebovat kuřecí maso, které vám zbylo. 
Dobrou chuť.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!