neděle 29. ledna 2012

Palačinky

Palačinky, to je oblíbené jídlo všech a záleží čistě na vlastní fantazii s čím si je dáte. Můžete si je dát na sladko, na slano - ve výběru se meze nekladou.


Co potřebujete?
600ml mléka, 200g mouky, 40g cukr moučka, 2 vejce
olej, špetka soli

Postup:
Ve větší (doporučuji i vyšší) nádobě si smícháme mléko, mouku, cukr, špetku soli a vejce a vše pořádně rozšleháme. 
 Na rozpálenou pánev, kterou si lehce potřeme olejem (stačí slabě potřít mašlovačkou), nalijeme požadované množství těsta. Záleží jak tlusté palačinky máte rádi. Množství si musíte sami odzkoušet - přibližně jedna naběračka na jednu palačinku. Těsto smažíme z jedné strany tak dlouho, dokud nám nezmizí všechna tekutina a palačinka nevypadá pevně. Pak ji otočíme a z druhé strany smažíme přibližně půl minutky.

Doporučuji odzkoušet si, protože každému plotýnka hřeje jinou intenzitou.
Tip: Palačinku otáčejte až když je opravdu pevná a dá se velmi lehce nadzvednout, pak se vám nepřilepí.

Z této dávky uděláte přibližně 8palačinek. Záleží na tom, jak tlusté je budete dělat. Jsou výborné a záleží na vás čím si je naplníte. Pokud je chcete na slano, tak cukru dejte jen špetku.
Dobrou chuť!
Petra

2 komentáře:

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!