pondělí 27. srpna 2012

Kuře na paprice

Už když vidím název tohoto receptu, tak cítím tu vůni báječné omáčky. Kuře na paprice je jedno z mých oblíbených jídel a přitom jej doma až tak často nevařím. Ani vlastně nevím proč. Moc ráda  zkouším různé recepty, protože pokaždé tohle jídlo chutná jinak. A ten dnešní recept mě naprosto pohltil a tak se o něj musím s vámi podělit.



Co budeme potřebovat?
  • 1 malá cibule
  • 4 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 gurmánský bujón hovězí (takové žele v kalíšku)
  • 2 kuřecí prsa
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce sádla
Postup:
  1. V hrnci si rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme červenou papriku a necháme zpěnit. Jakmile nasypeme papriku musíme neustále míchat, nebo nám zhořkne a to je špatně.
  2. Když paprika zpění, přidáme kuřecí prsa a promícháme, aby se nám krásně v paprice obalila.
  3. Pak přilijeme asi 1 litr vody a přidáme bujón.
  4. Pod pokličkou vaříme maso dokud není měkké.
  5. Pak maso vytáhneme a do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme si rozšlehali mouku.
  6. Pokud omáčku pořádně promícháte, hrudky mít nebudete. Necháme provařit, aby omáčka zhoustla. Jestli se vám omáčka zdá málo hustá tak do ni přimíchejte ještě jíšku z  mouky a sádla (olej nedávejte, aby se vám nenarušila chuť sádla na kterém jste smažili cibuli).
  7. Do hotové omáčky přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a krátce povaříme. 

Pokud byste chtěli, můžete si omáčku přecedit, abyste v ní neměli cibuli. Mě samotné tam nevadí.
Kuře na paprice mám nejraději s kolínky ale kdo by měl chuť na knedlík, klidně si jej dopřejte.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!