čtvrtek 15. listopadu 2012

Podzimní polévka

Poslední dobou obědy zanedbávám, ačkoli nerada a tak se snažím mít teplou alespoň večeři. Protože však není dobré přejídat se na večer knedlíky a jinými pochutinami české kuchyně, tak jsem se rozhodla, řešit večeře hustou polévkou. A co jiného dát do polévky než letošní houbovou úrodu?
Co budeme potřebovat?
  • 3 střední brambory
  • 2 hrsti sušených hříbků
  • 1/2 sáčku mražené zeleniny pod svíčkovou
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • 3 hrsti čočky
  • 1l vody
Postup:
  1. Do hrnce s vodou dáme vařit na kostičky nakrájené brambory a propranou čočku, dokud nejsou brambory měkké, což trvá asi 30 minut.
  2. Pak přidáme hříbky, mraženou zeleninu a povaříme dalších 10 minut.
  3. V tuto chvíli by již měla být měkká i čočka, pokud ne, ještě chvíli povařte.
  4. Nyní přidejte asi 1/2 až lžičku soli, špetku pepře a lžičku majoránky. 
  5. Povařte 5 minut.
  6. Přidejte prolisovaný česnek, 2 minuty povařte a polévku ochutnejte. V případě potřeby dosolte. Pokud by byla polévka na vás příliš hustá, nařeďte ji trochou vody.
Polévku si na talíři ozdobte petrželkou, pažitkou nebo libečkem. Tyto husté polévky miluji. Jsou jednoduché, zasytí a dá se jí při zvýšení množství surovin uvařit tolik, že vám vydrží i na 3 dny.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!