neděle 25. listopadu 2012

Gnocchi s dušeným zelím

Jestli máte rádi halušky se zelím, tak tohle jídlo vám bude taky chutnat. Jednoduchý recept je postavený na jedné důležité věci, bez které nedocílíte finální chuti tak jako já, proto doporučuji ničím ji nenahrazovat.

Co budeme potřebovat?
  • 1 balení hotových gnocchi
  • 1/2 balení kysaného zelí
  • 10dkg anglické slaniny
  • 1 malá cibule
  • 1 hrneček výpeku z vepřového masa, které se upravovalo se solí, pepřem a kmínem, pokud tedy budete dělat například výpečky, použijte výpek právě z nich, ten je nejlepší
  • 1 - 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
Postup:
  1.  Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. 
  2. Pak přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu a asi 5 minut orestujeme.
  3. Nyní přidáme výpek a kysané zelí. 
  4. Na mírném plameni dusíme přibližně půl hodiny. 
  5. Nakonec dochutíme cukrem.
  6. Do hotového zelí přidáme podle návodu uvařené gnocchi, promícháme a necháme ještě asi 3 minutky prohřát, aby se chutě prolnuly.
Tohle zelí jsem si moc oblíbila a myslím že ho budu dělat častěji a klidně jen samotné.
Petra




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!