pondělí 25. března 2013

Krutí stehno ve sladkém chilli

V poslední době jsem si oblíbila krutí maso a v obchodě jsem neodolala lákavé nabídce a zakoupila jsem tyto úžasné krutí stehna. Když jsem se chystala maso připravit, tak první co mě napadlo bylo naložit jej do marinády a pozvolna jej upéct. Musím říct, že takhle jsem si dlouho nepochutnala.


Co budeme potřebovat?
  • 2 krutí stehna
  • 3 lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 6lžic oleje
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 lžička majoránky
Postup:
  1. Veškeré ingredience si smícháme v misce a hotovou marinádou potřeme důkladně krutí stehna.
  2. Maso dáme do pekáče nebo na plech, podlijeme vodou a pečeme při 150°C přibližně 1,5 - 2 hodiny.
  3. Nezapomeňte stehna pravidelně polévat, aby se nevysušila a získala krásnou zlatavou barvu a marináda k masu přilnula.
Jako přílohu doporučuji salát a bramborovou kaši, s kterou to nepřežeňte, protože vás maso zasytí.
Petra

3 komentáře:

  1. Díky za tip, co nejdříve bude i u nás na talíři. Jindra

    OdpovědětVymazat
  2. Jej to musím vyzkoušet, úplně se mi sbíhají sliny. Jindra

    OdpovědětVymazat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!