pátek 28. prosince 2012

Krevetky s bylinkovým máslem

Dnes si dáme opět něco zdravého a něco co bude vždy zcela podle vaší chuti a vždy originál. Přitom je jídlo vynikající, návštěva ho ocení a vy u plotny nestrávíte celé hodiny.


Co budeme potřebovat?
  • 250g balení mražených krevetek
  • 1/4 kostky másla
  • 3dcl bílého vína
  • bylinky dle vlastní chuti (šalvěj, petržel, libeček...)
  • 2 - 3 stroužky prolisovaného česneku
  • sůl
  • citrón
Postup:
  1. Ve 2dcl bílého vína si povaříme asi 10 minut rozmražené krevetky a poté je několikrát propláchneme.
  2. Rozpálíme si pánev, na kterou dáme uvařené krevety a máslo, které jsme si udělali den předem. Máslo uděláme tak, že utřeme 1/4 kostky másla, bylinky dle vlastní chuti, prolisovaný česnek a špetka až dvě soli. Zabalíme do alobalu, vytvarujeme do válečku a necháme v lednici.
  3. Krevety s máslem smažíme asi 5 - 8 minut a podle chuti dosolíme. 
  4. Přilijeme 1dcl vína a zredukujeme.
  5. Nakonec přistrouháme citrónovou kůru.
Krevety podáváme s těstovinami a pokapané citrónem.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!