Pamatujete si na včerejší recept na bešamel? Doufám, že jste si jej poctivě přečetli, abyste si mohli uvařit dnešní recept. Plněné těstovinové mušle jsem zkoušela poprvé a moc mi chutnaly. Bylo to ale asi náplní a bešamelem, než samotnýma těstovinama. A tak doufám, že chutnat bude i vám.
Co budeme potřebovat?- 1/2 balení velkých těstovinových mušlí
- 1 plechovka krájených žampionů (můžete použít i čerstvé)
- 2 lžíce olivového leje + na vymazání
- 1 cuketa nakrájená na půlkolečka
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce nadrobno nakrájené cibule
- 10dkg slaniny
- 1 lžíce petrželky (sušené nebo čerstvé nasekané)
- bešamelová omáčka (jak na ni se podívejte tady a využijte přesně celou dávku)
- sůl
- pepř
- půl hrnku strouhaného sýra dle vlastní chuti (nejlépe parmazán)
- Česnek dejte na pánev s 1 lžící olivového oleje a restujte asi 1 minutu. Pak přidejte žampiony, špetku soli a pepře a restujte asi 5 minut.
- Pak přidáme petržel, promíchejte a odstavte z plotýnky.
- Na druhé pánvi si na druhé lžíci oleje osmažíme cibuli a na kousky nakrájenou slaninu, dokud cibule nezačně zlátnout. Přidáme nakrájenou cuketu a promícháme. Dochutíme asi špetkou soli a přidáme asi 3 lžíce vody. Povaříme asi 5 minut, dokud cukety nejsou měkké. Pak odstavíme.
- Když nám žampiony i cuketa vystydne, tak ji smícháme s 1/3 množstvím bešamelu a rozmixujeme. Přimícháme polovinu strouhaného sýra a dobře promícháme.
- Nyní si uvařte těstoviny, ale pouze poloviční čas, než je uvedeno na obalu, protože pak byste měli těstoviny po dopečení rozvařené. Po uvaření těstoviny schladíme studenou vodou.
- Do zapékací mísy lehce vymazané olejem nalijeme druhou třetinu bešamelu a na něj naskládáme mušle, které si naplníme cuketovo-žampionovou směsí.
- Pak těstoviny pokryjeme zbylým bešamelem a posypeme druhou polovinou sýra.
- Pečeme při 200°C asi 10 minut.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!