neděle 28. října 2012

Křupavé řízečky

Bohužel jsem se musela opět odjet od rodičů, kde si to vždy užívám. Ne jenom že je tam báječný vzduch, klid, rodina, vzpomínky, ale také maminčina kuchyně, ve které ji moc ráda pomáhám. Dnešní recept byl náš nedělní oběd a musím říct, že byl výborný. Věřím, že chutnat bude i vám a třeba malé děti bude bavit při tomto receptu pomáhat.
Co budeme potřebovat?
  • vepřové maso /plec, pečeně.../
  • kukuřičné lupínky
  • hladká mouka
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
Postup:
  1. Vepřové  maso si nakrájíme na menší řízečky. 5 - 10 cm na délku, záleží jak moc malé je chcete mít.
  2. Kukuřičné lupínky si rozdrtíme na menší kousky, aby se nám maso dobře obalovalo.
  3. Maso osolíme, opepříme a nyní jej klasicky obalíme v trojobalu mouka, vejce a místo strouhanky použijeme právě kukuřičné lupínky.
  4. Maso smažíme na rozpáleném oleji přibližně 10 minut z každé straně na mírném plameni, aby maso změklo a přitom lupínky nebyly připálené.
  5. Jako tip doporučuji při smažení přidat do pánve kousek mrkve, která zabrání rychlému přepalování tuku.
 
Výborné řízečky jsou šťavnaté a přitom krásně křupavé. A pokud budete pořádat party, udělejte řízečky jako chuťovku s nějakým dobrým domácím dipem. 
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!