Obložené sendviče mám moc ráda, ale nesmí to být ty z benzínek a supermarketů. Musí to být nějaká bageterie nebo něco podobného, kde si můžete sami určit co chcete, aby ten váš sendvič obsahoval. A tak jsem si dnes doma zahrála na takovou svou vlastní výrobnu sendvičů a jeden podle chuti jsem si připravila.
- 1 plátek slaniny
- 1 šálek nakrájené kapusty
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 bageta nebo houska
- 1 lžíce oleje
- 1 vejce
- majonéza nebo máslo
- sůl
- pepř
- Na pánvi si osmažíme slaninu do křupava bez použití jakéhokoli tuku. Poté ji dáme stranou.
- Do pánve přidáme přidáme česnek, kapustu a orestujeme asi po dobu jedné minuty. Pak přidáme 2 lžíce vody a dusíme za občasného míchání dokud kapusta nezměkne. Asi 10 minut.
- Kapustu osolíme podle chuti a dáme z pánve na talířek.
- Pánev otřeme, přidáme olej a na pánvičku rozklepneme vajíčko. Osolíme, opepříme a smažíme dokud nám bílek krásně nezbělá. Uděláme si tak zvané volí oko.
- Než se nám vajíčko udělá, tak si bagetu nebo housku rozkrojíme. Obě půly namažeme majonézou nebo máslem, na spodní díl dáme kapustu, pak rozpůlenou slaninu a nakonec vejce.
- Sendvič přiklopíme a podáváme.
Já si moc pochutnala a doufám, že na tom budete stejně. A abych nezapomněla, já si zvolila na potření majonézu, na kterou jsem měla tak nějak větší chuť.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!