pondělí 22. října 2012

Houbová omáčka

Dnes budeme pokračovat ve zpracování mého houbového úlovku. Včera to byl guláš a dnes se podíváme na houbovou omáčku. Je jednoduchá a přitom chutná. Nejraději ji máme doma s houskovým knedlíkem. Milujeme houbařskou sezonu.
Co budeme potřebovat?
  • 1 malá cibule
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • petržel
  • 500ml smetany
  • 250g hub
  • 0,5 - 1 lžíce hladké mouky
  • případně ocet a mléko
Postup:
  1. Na 2 lžících oleje si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. 
  2. Přidáme půl lžičky kmínu, houby, špetku pepře, dvě špetky soli a houby dusíme asi 15 minut.
  3. Ze zbylých dvou lžic a hladké mouky si vytvoříme zásmažku, kterou rozmícháme ve smetaně. 
  4. Smetanu vlijeme k houbám a vaříme dalších 10 minut. 
  5. Nakonec omáčku můžete ještě dochutit kořením dle vlastní chuti a případně použít i ocet.
  6. Pokud se vám omáčka zdá moc hustá, nařeďte ji trochou mléka
Omáčka je u nás doma opravdu oblíbená a vždycky se po ni zapráší.
Petra

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!