Dnes budeme pokračovat ve zpracování mého houbového úlovku. Včera to byl guláš a dnes se podíváme na houbovou omáčku. Je jednoduchá a přitom chutná. Nejraději ji máme doma s houskovým knedlíkem. Milujeme houbařskou sezonu.
Co budeme potřebovat?
- 1 malá cibule
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- kmín
- petržel
- 500ml smetany
- 250g hub
- 0,5 - 1 lžíce hladké mouky
- případně ocet a mléko
Postup:
- Na 2 lžících oleje si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme půl lžičky kmínu, houby, špetku pepře, dvě špetky soli a houby dusíme asi 15 minut.
- Ze zbylých dvou lžic a hladké mouky si vytvoříme zásmažku, kterou rozmícháme ve smetaně.
- Smetanu vlijeme k houbám a vaříme dalších 10 minut.
- Nakonec omáčku můžete ještě dochutit kořením dle vlastní chuti a případně použít i ocet.
- Pokud se vám omáčka zdá moc hustá, nařeďte ji trochou mléka
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!