Dnes jsem byla opět na houbách a ze začátku jsem byla opravdu zklamaná z lesa, kam jsme se dostali. Pak se ale přede mnou začal objevovat jeden hříbek vedle druhého a má nálada se zlepšila. Doma nám to vyšlo na dva tácky k sušení, pořádnou porci smaženice, výborný houbový guláš, na který vám dám dnes recept a ještě se můžete těšit zítra na houbovou omáčku. Ano, houby miluji. A už teď přemýšlím, kdy na ně půjdu příště, takže pokud byste měli pár hub navíc a nevěděli co s nimi, dejte mi vědět.
Co budete potřebovat?
- 4 - 6 stroužků česneku (podle chuti)
- 1 malá cibule
- 3 lžíce sádla
- 1 lžička gulášového koření
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1/2 - 1 lžička soli
- 1 litr vody
- 1 střední brambora
- houby (já měla asi 250g)
Postup:
- Sádlo si rozpálíme ve větším hrnci. Cibuli si nakrájíme nadrobno necháme zesklovatět na sádle asi po dobu 5 minut.
- Přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín, gulášové koření, mletou papriku a houby. Orestujeme asi minutu.
- Přilijeme litr vody a necháme vařit asi 20 minut.
- Do guláše nastrouháme na jemno neuvařenou bramboru a povaříme 20 minut, dokud se nám guláš nezahustí.
- V případě, že se vám guláš zdá málo hustý, můžete jej ještě zahustit jíškou, ale dle mého názoru to není potřeba.
Guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem a je opravdu výborný.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!