Dnes jsem zkoušela doma ukuchtit buchtičky s krémem a musím říct, že se povedli. Nejsou sice tak ukázkové jaké jsme mívali ve školní jídelně nebo od babičky, ale i to se snad časem naučím.
Co budeme potřebovat?
těsto:
- špetka soli
- 200g rostlinného tuku
- 2 žloutky
- 100g cukru
- 200 ml vlažného mléka
- 1 kostka droždí
- 500g polohrubé mouky
krém:
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžíce rumu
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
- 750 ml mléka
- 2 lžíce cukru
Postup:
- Mouku prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek.
- Přidáme sůl, do důlku nalámeme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme mlékem.
- Počkáme, než nám vzejde kvásek...asi 10 minut.
- Tuk rozpustíme a asi 5 lžic si dáme stranou.
- Poté přidáme zbylý cukr a rozpuštěný tuk.
- Mícháme, dokud není těsto hutné a dáme ho na hodinu vykynout na teplé místo.
- Po vykynutí tvarujeme z těsta kuličky, které dáme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy. Já bohužel ani jedno neměla k dispozici, tak jsem je skládala na plech vyložený pečícím papírem.
- Buchtičky potřeme tukem ze všech stran aby se neslepily a necháme je ještě asi 10 minut nakynout.
- Pečeme při 220 °C dozlatova...asi 10 - 15 minut. Během pečení si buchtičky hlídejte.
- Připravíme si krém. Ve 200 ml mléka si rozmícháme vanilkový cukr a pudink. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu. Poté do něj vlijeme pudink a asi 2 minuty za stálého míchání vaříme, dokud pudink nezhoustne.
- Nakonec přidáme rum.
Buchtičky s krémem miluji, ale budu muset potřebovat ještě hodně cvičit, aby byly krásné.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!