Fanoušci na facebooku ví, že jsem měla už krizi a netušila jsem na jaký způsob upravit cuketu, kterou mě zásobují rodinní příslušníci a známí. Tentokrát mě ale něco osvítilo a musím říct, že to co se mi podařilo uvařit bylo spontánní a přitom opravdu dobré. Takže jestli máte ještě doma cuketu tak tento recept určitě vyzkoušejte.
Co budeme potřebovat?
- 1 malá cuketa (nebo půlka větší) - celkem asi 3 hrníčky cukety nakrájené na půlměsíčky
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 lžička tymiánu
- 1/2 kelímku smetany
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 balení gnocchi
- 3 lžíce olivového oleje
- 200g mletého masa
- 2 jarní cibulky
Postup:
- Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cuketu na půlměsíčky, cibulky nakrájené na malé kolečka, sůl, pepř, tymián a restujeme asi 5 minut.
- Pak přidáme mleté maso a restujeme dalších 5 minut.
- Během této doby si dáme vařit osolenou vodu na gnocchi, které si pak uvaříme podle návodu.
- K cuketě přidáme protlak, promícháme a 2 minutky povaříme.
- Pak přilijeme smetanu a ještě 2 minuty prohřejeme.
- Jako poslední do omáčky přidáme uvařené a gnocchi, které s omáčkou promícháme.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!