Milovníky zdravého jídla prosím, aby nyní opustili tyto stránky, protože je možná čeká infarkt a nebo obrovská chuť na něco nezdravého. Pokud zůstanete, je to na vlastní nebezpečí, ale mě to samozřejmě potěší, protože to bude znamenat, že se zajímáte o můj další recept. Předem chci upozornit, že hranolky jsou dělané bez oleje v troubě, takže přeci jen záplava tuku v tomhle receptu není. Tolik k omluvám, upozorněním a teď už k samotnému jídlu, na které jsem dostala obrovskou chuť a proto vás dnes čeká tento recept. Použít vepřové maso na hamburger je skoro hřích, ale když doma není ani drůbeží a ani hovězí, tak se nedá svítit. A v čem je ten dnešní výjimečný? V kombinaci koření a v česnekovém dipu.
Co budeme potřebovat?
- 100-150g vepřového mletého masa
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka libečku
- špetka majoránky
- špetka sušeného česneku
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička majonézy
- 3 trojúhelníčky taveného sýra
- olej na smažení
Postup:
- Mleté maso smícháme se solí, pepřem, libečkem, majoránkou a sušeným česnekem.
- Vytvarujeme hamburger a smažíme z obou stran asi 10 minut.
- Mezi tím si vyšleháme tavený sýr s majonézou a prolisovaným česnekem.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!