Koblihy máme u nás doma moc rádi. Protože jsou ale v obchodech často předražené a ne zrovna dobré, tak jsem se rozhodla, že si je doma opět udělám sama. Tentokrát nebudou plněné jablky jako tyto z minula, ale budou polité čokoládou.
Co budeme potřebovat?
na koblihy:
- 1 balíček instantního droždí
- 2 a půl šálku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 šálku teplého mléka
- 1 lžíce medu
- 1 vejce
- rostlinný olej na smažení
na polevu:
- 100g čokolády na vaření
- 50g ztuženého tuku
Postup:
- Ve velké míse si smícháme droždí a 1 a půl šálku mouky.
- Přimícháme teplé mléko, med a vejce.
- Nakonec přidáme zbývající šálek mouky a sůl.
- Dobře promícháme a vytvoříme těsto, které necháme na teplém místě hodinu kynout.
- Po vykynutí těsto přendáme na pomoučenou plochu, několikrát jej prohněteme a rozválíme asi na 1 cm silný plát z kterého skleničkou vykrojíme kolečka.
- Kolečka dáme na pomoučenou plochu, posypeme je lehce moukou a pod utěrkou necháme 30 minut kynout.
- Zatím si připravíme polevu, kdy čokoládu necháme s tukem rozpustit ve vodní lázni, dokud není poleva hladká.
- Na pánvi si rozpálíme větší vrstvu oleje a z každé strany smažíme koblihy asi 2 minuty. Pokud máte fritovací hrnec, budete to mít jednodušší.
- Koblihy necháme okapat na papírové utěrce.
- Pak je necháme asi 5 minut vychladnout, polijeme lehce čokoládovou polevou a opět necháme zatuhnout.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!