Při dnešním receptu se chci nejdříve omluvit za absenci včerejšího článku, ale nějak jsem to při náročném programu nestihla. A dnes se chci omluvit za nekvalitní fotografii. Foťák jsem si zapomněla doma a u rodičů fotím mobilem, který mi prostě ne a ne vyfotit jídlo bez rozmazání, pohlcení barev a dalších nedokonalostí. Abych ale k dnešnímu receptu nepsala jen samé omluvy, tak musím říct, že tohle jídlo je výborné! A určitě k němu doporučuji udělat i salát, který najdete ve druhé části dnešního příspěvku.
Co budeme potřebovat?
- 1kg vepřové krkovice vcelku
- 1 lžička koření bylinkové máslo
- 1 lžička koření country koření
- 1 lžička koření citronový pepř
- špetka soli
- 1 lžíce solamylu
- 1dcl mléka
Postup:
- Maso posypeme country kořením a citronovým pepřem. Podlijeme 3dcl vody a pečeme dokud maso není měkké při 160°C asi 90 minut.
- Maso dáme bokem a nakrájíme ho na plátky.
- Šťávu zahustíme solamylem, který si rozmícháme v mléce a přidáme koření bylinkové máslo.
Maso podáváme s rýží, která omáčkou krásně nasákne.
Jako další přílohu doporučuji salát, kdy si nakrájíte libovolnou zeleninu, kterou dle jednotlivých druhů dáte po vrstvách do mísy (například nejdříve vrstva papriky, pak vrstva ledového salátu, pak vrstva rajčat atd.) a každou druhou posypete oblíbeným salátovým kořením a pokapete lehce olivovým olejem. Salát nemíchat! Nechte jej alespoň hodinu proležet.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!