Dlouho jsme doma neměli rybu a tak jsme to při dnešním obědě napravili. Opět jsme si upekli našeho oblíbeného pstruha. Tentokrát jsme však zvolili jen jednu bylinku, jindy dáváme víc, a to libeček. Pstruh byl výborný, maso se skoro rozplývalo na jazyku a v kombinaci se salátem jsem si opravdu pochutnala. Škoda jen, že jsem doma neměla víno, které k rybám miluji.
Co budeme potřebovat?
- 2 pstruhy
- 1 lžíce čerstvého nebo sušeného libečku
- 1 lžička sušeného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
Postup:
- Pstruha si vykucháme a očistíme. Kdo si koupí předpřipraveného, tak si ušetří spoustu času.
- V misce smícháme olej, libeček, česnek a sůl.
- Vzniklou marinádou potřeme pstruha zevnitř i zvenku. Dovnitř doporučuji dát větší množství.
- Celé tajemství spočívá v tom, že se takto naložená ryba nechá přes noc odpočinout v lednici, aby si krásně nasákla všechny vůně.
- Pak už jen stačí upéct při 180°C přibližně 40 minut.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!