Hraběnčiny řezy, to je buchta o které jsem si vždycky myslela, že je složitá na přípravu a tak jsem se ji vyhýbala obloukem. Ovšem maminka mě vyvedla z omylu. Pekly jsme je spolu a byla to opravdu hračka. Navíc jsou řezy tak strašně dobré, že jsem se musela o recept poděli i s vámi. Doufám, že se do nich pustíte a pak mi napíšete jak vám chutnaly.
Co budeme potřebovat?
- 250g hery
- 5 - 6 jablek
- rozinky (nemusí být)
- 4 vejce
- lískové nebo vlašské ořechy
- 450g polohrubá mouka
- 200g cukru moučka
- skořice
Postup:
- Do větší mísy si dáme žloutky a bílky dáme zvlášť do druhé mísy.
- Ke žloutkům přidáme na kousky nakrájenou heru, cukr a mouku. Ručně vypracujeme těsto z něhož si 1/3 dáme asi na 15 minut do mrazáku.
- Zbylé těsto si rozválíme na plát o tloušťce asi 0,5cm.
- Jablka si oloupeme a nastrouháme nahrubo. Ořechy si rozemeleme nahrubo.
- Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
- Jablka, ořechy, a případně rozinky smícháme asi se lžičkou skořice. Pokud chcete, můžete přidat jednu až dvě lžíce cukru. Pak vmícháme opatrně vyšlehaný bílek.
- Vzniklou směs rozprostřeme na rozválené těsto.
- Těsto z mrazáku vytáhneme a nastrouháme na jablkovou směs.
- Pečeme při 180°C asi 25minut dokud nejsou řezy krásně zlaté.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!