Při dnešním nákupu jsem se v jedné uličce zastavila u hotových omáček. Ačkoli si raději jídlo doma uvařím, občas po nějako "hotovce" sáhnu. Při bližším zkoumání jsem objevila sladkokyselou omáčkou s kousky ananasu a tu jsem tam nemohla nechat a tak skončila v košíku. No a jak jsem ji využila se dočtete v dnešním receptu.
Co budeme potřebovat? (pro 2 osoby)
- 1 sladkokyselá omáčka s kousky ananasu
- 2 kuřecí čtvrtky
- rýže
- lžíce čerstvé petrželky
- 0,3 - 0,5l vody
- sůl
- pepř
- 4 lžíce oleje
Postup:
- Kuřecí čtvrtky si omyjeme a naporcujeme tak, abychom měli kuřecí horní stehno zvlášť a spodní zvlášť.
- Každý kousek masa z obou stran osolíme a opepříme.
- V pánvi si rozpálíme olej. Kuřecí maso vložíme do pánve nejdříve kůží dolů a smažíme asi 10 minut dozlatova.
- Pak kuře otočíme a smažíme 5 minut.
- Podlijeme 3dcl vody, přiklopíme pokličkou a necháme hodinu na mírném ohni vařit.
- Po hodině by mělo být maso měkké. Vytáhneme ho a dáme stranou.
- Do vývaru, který nám vznikl přidáme rýži a vaříme doměkka přibližně 20 minut. Pokud je potřeba dolijeme vodu.
- Nakonec do rýže přidáme petržel a promícháme.
- Sladkokyselou omáčku necháme v kastrůlku 5 minut projít varem.
Kuřecí maso podáváme s rýží a asi 2 lžícemi omáčky.
Je to výborné a lehké jídlo.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!