Opět jsem si koupila svůj oblíbený lilek a protože jsem ho nechtěla upravit na klasický a můj oblíbený způsob, což je upéct ho v troubě, tak jsem se rozhodla, že zkusím něco jiného. Vytáhla jsem mleté maso a chvíli přemýšlela. Asi po půl hodině mě napadlo udělat karbanátky, které lilkem naplním a aby to nebylo čistě o lilku, tak jsem přidala i další ingredience. Výsledek mě mile překvapil jak vzhledově, tak chuťově.
Co budeme potřebovat? (na 4 karbanátky)
- 500g mletého masa
- 2 velké kolečka lilku nakrájené na čtvrtiny
- 4 kolečka rajčete
- 4 pásky tvrdého sýra asi o tloušťce 0,5cm
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 1 lžička majoránky
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 lžíce hrubé mouky
- olej
Postup:
- Mleté maso si smícháme s vejcem, strouhankou, majoránkou, solí, pepřem a mouku.
- Maso propracujeme a rozdělíme na dvě části.
- Z jedné půlky si vytvarujeme čtyři placky o požadované velikosti karbanátku.
- Na každou placku položíme kolečko rajčete, dvě čtvrtky lilku a nakonec sýr.
- Z druhé půlky masa vytvarujeme opět čtyři placky, kterými přiklopíme ty obložené a pomocí rukou vytvarujeme uzavřený karbanátek.
- Maso smažíme z obou stran, přičemž z každé přibližně 10 minut.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!