Těstoviny miluji a mohla bych je jíst denně na různý způsob. Jednou jsem měla dokonce období, kdy jsem celý měsíc, každý den večeřela špagety s česnekovo-rajčatovou omáčkou a sýrem. Nebyla jsem blázen, jen jsem ty špagety prostě musela mít. A co mám na těstovinách ještě ráda? Že si můžete podle nálady vybírat nejrůznější tvary a tak jídlo není nikdy fádní.
Co budeme potřebovat? (pro 2 osoby)
- 200g hovězího mletého masa
- 200g těstovin mašličky
- +-200g rajčatového protlaku (množství přizůsobte balení)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička provensálského koření
- 1/2 hrnečku strouhaného sýra dle chuti (mozzarella, parmazán, eidam)
- 1 lžíce zakysané smetany
- cukr
- sůl
- pepř
- 1 bílá paprika
- 1 malá cibule
- špetka muškátového oříšku
- Na pánvi si rozpálíme olej na kterém osmažíme mleté maso, které okořením špetkou soli a špetkou pepře. Asi 10 minut.
- K masu přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a papriku a restujeme dalších 10 minut.
- V hrnci si podle návodu uvaříme těstoviny, které pak scedíme.
- Pokud máte pánev opravdu hodně velkou pokračujte ve vaření v ní, pokud ne, pokračujte v hrnci.
- Maso, těstoviny, provensálské koření, protlak, sýr a zakysanou smetanu smícháme dohromady a 5 minut prohřejeme. Nakonec přidáme muškátový oříšek a promícháme.
- Podle potřeby dochutíme špetkou cukru. Pokud máte kvalitní protlak, není potřeba.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!