čtvrtek 29. března 2012

Lívance

Velmi oblíbenou snídaní, jsou u nás doma lívance. Ačkoli člověk musí čekat než si těsto odpočine, výsledek stojí za to.

Co budeme potřebovat?
  •  250ml mléka
  • kousek rozpuštěného másla
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky prášku od pečiva
  • 2 lžíce rumu
  • 350g hladké mouky
  • 2 vejce
Postup:
Nejdříve smícháme mléko, rum a vejce. Pak přidáme zbylé suroviny a vymícháme hladké těsto, které necháme 20 minut odpočinout. 
Takto připravné těsto dávkujeme nejlépe polévkovou lžící na pánev, kterou jsme si lehce potřeli olejem. Pokud máte přímo pánev s tvary lívanců, ušetříte si práci. Ti kteří ji nemají budou mít lehce nepravidelné tvary, ale na chuti to nic nemění.

Tyhle lívance jsou nejlepší s domácí marmeládou.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!