Velmi oblíbenou snídaní, jsou u nás doma lívance. Ačkoli člověk musí čekat než si těsto odpočine, výsledek stojí za to.
Co budeme potřebovat?
- 250ml mléka
- kousek rozpuštěného másla
- 2 lžíce moučkového cukru
- špetka soli
- 1/2 lžičky prášku od pečiva
- 2 lžíce rumu
- 350g hladké mouky
- 2 vejce
Postup:
Nejdříve smícháme mléko, rum a vejce. Pak přidáme zbylé suroviny a vymícháme hladké těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
Takto připravné těsto dávkujeme nejlépe polévkovou lžící na pánev, kterou jsme si lehce potřeli olejem. Pokud máte přímo pánev s tvary lívanců, ušetříte si práci. Ti kteří ji nemají budou mít lehce nepravidelné tvary, ale na chuti to nic nemění.
Tyhle lívance jsou nejlepší s domácí marmeládou.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!