Taky máte občas problém odolat pouličním stánkům, které nabízejí ty výborné a přitom nezdravé věci? Já teda ano a ze všeho nejvíce langošům. A tak jsem se rozhodla, že si je udělám rovnou doma.
Co budeme potřebovat?
- 1 lžička krupicového cukru
- 500g hladké mouky + na poprášení
- 30g droždí
- 250 - 300ml mléka
- 1 střední kelímek bílého jogurtu
- 1 lžička sody
- 1 lžička soli
- olej na smažení
Postup:
Smícháme si cukr, lžíci mouky, droždí a 100ml vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté k němu vlijeme zbylé mléko prošleháme s jogurtem a vsypeme zbylou mouku smíchanou se sodou a solí. Hnětením vypracujeme těsto, dokud se nelepí na vařečku. Jakmile se přesto lepit přestane a začnou v něm vznikat bubliny je hotovo. Poprášíme ho moukou a dáme ho na půl hodiny kynout. Z těsta si uděláme asi 8 - 14 bochánků (podle toho jak velké langoše chcete mít) a necháme ještě 20minut kynout. Pak si bochánky vytahujeme tak, aby vznikly placky, které dáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme do zlatova z obou stran, poté je necháme okapat na ubrousku.
Hotové langoše podáváme potřené česnekovou pastou (recept zde) a můžeme přidat kečup a strouhaný sýr.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!