pondělí 19. března 2012

Kuřecí stehna plněná špenátem a sýrem

Špenát, potravina, která má mnoho vitamínů a je pro nás velmi prospěšná. Už i Pepek námořník to moc dobře věděl. A protože máme rádi kuřecí maso, tak jsem to prostě spojila dohromady.

Co budeme potřebovat?
  • 4 kuřecí horní stehna bez kosti s kůží
  • 85 g čerstvého špenátu
  • 85g balkánského sýru
  • pepř, sůl
  • 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Špenát spaříme horkou vodou a pak jej "vyždímáme" pomoci rukou. Smícháme jej s nastrouhaným sýrem, trochou pepře a solí.
Mezi kůží a masem si uděláme prstem kapsu, kterou naplníme špenátem. Maso osolíme a opepříme ze všech stran a na oleji na pánvi osmažíme kůží dolů dokud nezhnědne, pak otočíme a opékáme asi 7 minut.
Pak přendáme kuře i s výpekem do pekáčku, podlijeme asi 1dcl vody a dáme péct přiklopené na 20 minut do trouby, pak odklopíme a pečeme ještě 10 minut dozlatova.

Ke kuřeti podávejte nejlépe brambory.
Dobrou chuť!
Petra  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!