středa 14. března 2012

Bramborové šišky s mákem

Taky rádi vzpomínáte na čas, kdy jste byli malí a babička vám vařívala a podstrojovala jak jen to šlo? Zkuste si dnes zavzpomínat se šiškami s mákem.

Co budeme potřebovat?
600g brambor, 300g hrubé mouky, sůl, 1vejce, 1 žloutek, mletý mák, moučkový cukr, 200g rozpuštěného másla

Postup:
Brambory si uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. Pak je oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Poté k nim přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a žloutek a vypracujeme do hladkého těsta, které dáme odpočinout na půl hodiny do ledničky.

Poté z těsta odebíráme menší kousky a válením mezi dlaněmi z nich vytvarujeme šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 2 - 3 minuty po vyplavání. Nakonec šišky scedímě.

Šišky podáváme posypané mákem, cukrem a přelité máslem.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!