úterý 27. března 2012

Kuřecí prsa s rozmarýnem

Znáte tu úžasnou vůni rozmarýnu? Tuhle bylinku si může každý pěstovat doma v květináči, tak proč ji nevyužít pro vaření? Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat.

Co budeme potřebovat?
  •  kuřecí prsa s kůží
  • sušené, čerstvé nebo mražené hřiby
  • rozmarýn
  • sůl
  • olivový olej
  • kmín
  • mletá sladká paprika
Postup:
Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a osolíme. Vložíme je do pekáčku, posypeme každé z nich špetkou papriky a rozmarýnu a prsa podlijeme. Nakonec každé z nich lehce posypeme kmínem a zakápneme olivovým olejem. 

Takto připravné maso dáme péct na 180°C.
Asi po 15 minutách přidáme houby, 
maso polijeme vzniklou šťávou 
a ještě přibližně 15 minut pečeme.
 Hotové maso podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!