Co si udělat něco trochu hříšného? Upečte si tento dezert, po kterém se jen zapráší a budete se snažit sníst i poslední drobeček z talířku.
Co budeme potřebovat?
korpus:
- 200g nalámané tmavé čokolády (nejlépe na vaření)
- 250g másla (a kousek na vymazání)
- 150g krupicového cukru
- 175g třtinového cukru
- 4 vejce
- 200g hladké mouky
- 2lžíce kakaa na vaření
- 1 lžíce silné kávy
kávový sníh:
- 4bílky
- 220g krupicového cukru
- 1 lžička silné kávy
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce bílého vinného octa
Postup:
Nalámanou čokoládu dáme do hrnce, přidáme máslo a na vodní lázni rozpustíme a vymícháme do hladkého krému. Necháme mírně zchladnout a přidáme cukr, vejce, prosátou mouku, kakao a kávu.
Těsto přelijeme do vymazané formy dle požadovaného tvaru dezertu a pečeme 25 -30 minut v troubě předehřáté na 160°C. Pak necháme ve formě vychladnout.
Mezi tím si vyšleháme dotuha bílky, přisypeme cukr
a šleháme do tuhého sněhu, nakonec přidáme kávu, ocet, škrob a lehce promícháme. Sníh navršíme na těsto a dáme péct na 5 - 10 minut na 180°C.
Chutně si zamlsejte!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!