Až bude někdo ve vašem okolí tvrdit, že bez masa nevydrží jen chlapi, tak je vyveďte z omylu a odkažte je na mě. Protože já dnes dostala takovou chuť na pořádný kus masa, že jsem v obchodě vybrala ten nejhezčí a hned si ho doma připravila. A musím říct, že jsem opravdu masožravec a kdybych se měla někdy krmit jen výhonky, zeleninou a čímkoli dalším jen ne masem tak bych se asi po týdnu zbláznila. No a jak dopadl můj krásný kousek masa se můžete podívat v dnešním receptu.
Co budeme potřebovat?
-
4 plátky vepřové krkovičky
-
sůl
-
4–6 stroužků česneku
-
máslo na vymazání
-
1 velká cibule
marináda
-
2 lžíce oleje
-
2 lžíce sójové omáčky
-
6 lžic ostrého kečup
-
1 lžička medu
-
1 lžička sladké papriky
-
½ lžičky pepře
Postup:
- Plátky krkovičky naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení
nekroutily, a z obou stran je důkladně osolíme.
- Potřeme česnekem a dáme do vymazaného pekáčku.
- Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibuli a vše zalijeme marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc 50 ml vody.
- Přikryjeme a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme hodinu
Jako přílohu jednoznačně zvolte šťouchané brambory s petrželkou, které se k tomu perfektně hodí.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!