Co budeme potřebovat?
- žampiony v konzervě
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- flíčky (nebo těstoviny dle chuti)
- 2 lžíce másla
- sůl
- 1/2 kávové lžičky oregana
- pepř
- 100 ml vývaru (já použila z kostky)
- 1 kávová lžička škrobové moučky
- 1 kelímek smetany (cca 200ml)
- 1 lžíce nasekané petrželky
- Žampiony necháme okapat.
- Cibuli a česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Těstoviny uvaříme dle návodu.
- V hrnci nebo na pánvičce rozpustíme máslo a cibuli a česnek na něm zpěníme. Přidáme žampiony i oregano a na středním teple za stálého mícháne opékáme přibližně 3 minuty.
- Zalijeme vývarem a pak povaříme.
- Škrobovou moučku rozmícháme ve studené smetaně, vlijeme do omáčky, promícháme a povaříme.
- Nakonec přihodíme petrželku a omáčku případně osolíme a opepříme.
- Omáčku promícháme s okapanými těstovinami.
Musím říct, že ačkoli jsou těstoviny "hladové" jídlo, tak se smetana postarala o to, že jsem byla sytá pěkně dlouho.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!