Až budete někdy přemýšlet, co si vzít k televizi na zobání, nebo čím pohostit návštěvu, tak zkuste tyhle domácí paprikové chipsy, ke kterým jako bonus uděláte výborný dresing. Musím říct, že je to delikatesa a doma se o poslední chipsy vždycky "hádáme a pereme".
Co budeme potřebovat?
chipsy:
- 2 brambory
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky soli
dresing:
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 malá cibule nadrobno nakrájená
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1/4 kelímku majonézy
- 3/4 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Postup:
chipsy:
- Troubu předehřejeme na 220°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
- Brambory si omyjeme a nožem je nakrájíme na velmi tenké plátky. Brambory neloupeme!
- Kolečka brambor propláchneme studenou vodou a pak osušíme.
- V míse smícháme olej, papriku a sůl a vzniklou marinádou potřeme bramborové kolečka.
- Chipsy dáme na plech a pečeme 15 - 20 minut, dokud nejsou opečené a křupavé. Doba pečení závisí na tloušťce koleček, tak je nezapomeňte kontrolovat.
dresing:
V míse smícháme veškeré ingredience a necháme alespoň půl hodiny odležet v ledničce.
Chipsy podáváme po vychladnutí s jogurtovým dresingem.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!