Co budeme potřebovat?
- 1 celá kapusta
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř celý
- 500g vepřového plecka
- 2 středně velké cibule
- 1 dcl mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- kmín
- olej
Postup:
- Kapustu opláchneme, nakrájíme na drobno a vložíme do většího hrnce. Přidáme špetku soli, kmínu a 2 stroužky nakrájeného česneku. Zalijeme vodou, aby se kapusta ponořila. Vaříme doměkka přibližně půl hodiny.
- V druhém hrnci na asi 3 lžících oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky (přibližně 2x2cm), špetku kmínu a soli, orestujeme asi 3 minuty a podlijeme asi 1 dcl vody. Dusíme doměkka přibližně 40 minut.
- Uvařenou kapustu scedíme, přimícháme do masa, promícháme a zahustíme hladkou mouku rozmíchanou v mléce.
- Za stálého míchání asi 10 minut provaříme. Nakonec dochutíme pepřem a zbylým prolisovaným česnekem.
Doufám, že vám bude chutnat.
Musím se vám přiznat, že je pro mě čím dál těžší psát recepty na blog zpětně po tom, co jsem jídlo snědla, protože už jen z fotek začínám mít opět hlad.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!