úterý 25. září 2012

Rajčatová polévka

Na rajčatovou polévku chodím u nás do jedné restaurace, kde mi moc chutná. Protože ale ráda vařím, tak jsem se odhodlala, nakoupila rajčata a vyzkoušela jsem si ji připravit sama. A jak to dopadlo? Musím říct, že nad míru očekávání, polévka byla výborná. A pokud si ji chcete uvařit doma i vy, můžete vyzkoušet tento recept.
Co budeme potřebovat?
  • 2 cibule
  • 1kg rajčat (asi 10ks)
  • 4 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • špetka tymiánu
  • 1l vývaru
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 2 polévkové lžíce nasekané bazalky
  • 1dcl smetany
Postup:
  1. Na oleji necháme zesklovatě nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. 
  2. Rajčata si spaříme horkou vodou asi na 1 minutu a pak je oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Rajčata přidáme do hrnce k cibuli a česneku, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Přidáme špetku soli, pepře a cukru. 
  4. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme tymián, smetanu a bazalku. Komu by se chtělo, tak může polívku protlačit přes síto.
  5. Dle vlastní chuti můžete ještě přidat cukr či sůl.
Na talíři ozdobte polévku bazalkou. 
Někomu chutná v polévce vařená rýže, chlebové krutony či nastrouhaný sýr. Záleží na vás co máte rádi.
Pokud máte nějaký svůj dobrý recept na rajčatovou polévku budu ráda, když se o něj v komentáři podělíte.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!