Na rajčatovou polévku chodím u nás do jedné restaurace, kde mi moc chutná. Protože ale ráda vařím, tak jsem se odhodlala, nakoupila rajčata a vyzkoušela jsem si ji připravit sama. A jak to dopadlo? Musím říct, že nad míru očekávání, polévka byla výborná. A pokud si ji chcete uvařit doma i vy, můžete vyzkoušet tento recept.
Co budeme potřebovat?
- 2 cibule
- 1kg rajčat (asi 10ks)
- 4 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- špetka tymiánu
- 1l vývaru
- sůl
- pepř
- cukr
- 2 polévkové lžíce nasekané bazalky
- 1dcl smetany
Postup:
- Na oleji necháme zesklovatě nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Rajčata si spaříme horkou vodou asi na 1 minutu a pak je oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Rajčata přidáme do hrnce k cibuli a česneku, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Přidáme špetku soli, pepře a cukru.
- Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme tymián, smetanu a bazalku. Komu by se chtělo, tak může polívku protlačit přes síto.
- Dle vlastní chuti můžete ještě přidat cukr či sůl.
Na talíři ozdobte polévku bazalkou.
Někomu chutná v polévce vařená rýže, chlebové krutony či nastrouhaný sýr. Záleží na vás co máte rádi.
Pokud máte nějaký svůj dobrý recept na rajčatovou polévku budu ráda, když se o něj v komentáři podělíte.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!