sobota 15. září 2012

Barbecue kotletka

Tento víkend jsem u rodičů a náramně si toho užívám. Na přivítání tataráček, na nějž můžete najít recept zde, káva se sladkým dezertem a spousta dalších dobrot. Miluji tyhle dny, kdy můžu relaxovat a nabírat novou energii a zároveň jsem se svou rodinou. A k dalším výhodám patří také domácí kuchyně. Dnes vám přináším tyhle vepřové plátky, které byly...no prostě jako od maminky :-)
Co budeme potřebovat,
  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 6 lžic barbecue omáčka
  • 1 lžíce medu
  • pepř
  • sůl
  • 3 lžíce oleje
Postup:
  1. Plátky omyjeme, osušíme a pěstí lehce naklepeme.
  2. V míse si smícháme barbecue omáčku, med, pepř, sůl a olej.
  3. Do marinády naložíme maso a necháme alespoň hodinu odležet. 
  4. Maso pak přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy, podlijeme asi 1dcl vody a dáme péct na 160°C na 10 minut. Pak mísu zavřeme, nebo přiklopíme alobalem, teplotu nastavíme na 130°C a pečeme ještě dalších 20 - 30 minut, dokud maso není měkké tak jak požadujete.
K masu můžete podávat brambory nebo rýži přelitou výpekem.
Petra

2 komentáře:

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!