Co budeme potřebovat?
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1/3 hrnečku hladké mouky
- 2 lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného sýru podobného typu
- sůl
- pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce másla
- 1/2 hrnečku kuřecího vývaru (můžete nahradit bílým suchým vínem)
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 1/4 hrnečku kapary
- nasekaná petrželka na zdobení
- Kuřecí prsa rozřízneme tak, abychom měli tenké plátky. Pokud jsou i po rozříznutí stále široké, můžete je ještě lehce naklepat.
- Smícháme mouku, parmazán, špetku soli a pepře.
- Kuřecí maso dobře obalíme ve směsi z mouky.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a 2 lžíce másla a kuřecí prsa osmažíme asi 3 minuty z každé strany.
- Maso vyndáme a dáme na talířek.
- Na pánev přidáme vývar nebo víno, citronovou šťávu a kapary.
- Omáčku zredukujeme vařením asi na polovinu a přimícháme zbylé 2 lžíce másla.
Jako přílohu doporučuji rýži.
Ještě bych chtěla upozornit, že tohle jídlo nebude asi pro všechny, kvůli specifické chuti kapary, já osobně je do svého jídelníčku zařazovat nebudu, ale zkusit se má všechno.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!